АТО: бойовики стріляють із артилерії й танків на двох напрямках

АТО: бойовики стріляють із артилерії й танків на двох напрямках

Карта
Укрінформ
Минулої доби кількість обстрілів з боку ворога різко зменшилася.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Бойовики вирішили зосередити вогонь на кількох ділянках протистоянь, застосовуючи широкий спектр озброєння, включно з артилерією, мінометами і танками... Отже, незважаючи на меншу кількість порушень режиму припинення вогню, ми не можемо говорити про деескалацію на лінії зіткнення. Бойовики зухвало порушують Мінські домовленості й відкривають вогонь по українських військах" - заявив він.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку було тихо, за добу не зафіксовано жодної збройної провокації з боку ворога.

Натомість бойовики відкривали вогонь по традиційних "гарячих точках" на Донецькому напрямку – район Донецького аеропорту, селище Луганське і горлівський периметр, зазначив він.

"Удень бойовики здебільшого стріляли з легкої зброї та БМП в районі Авдіївки та Новгородського. З початком темної пори доби в хід пішло важке озброєння. Зокрема, бойовики випустили 15 мінометних мін поблизу Верхньоторецького, а починаючи з 20:55 вели двогодинний артилерійський обстріл з установок калібром 122 та 152 міліметри. Усього окупанти випустили 95 артснарядів", - розповів речник Міноборони.

Він констатував, що на Маріупольському напрямку географія бойових дій - найширша.

"З самого ранку бойовики відкрили вогонь з 152-мм артилерії та танків в районі Широкиного. Протягом доби тут бойовики застосовували міномети та легку зброю. Також бойовики вели мінометні обстріли біля Красногорівки та Чермалика. Всього бойовики випустили 30 артснарядів та 59 мінометних мін. В інших місцях, як-от район Славного, Павлополя, Талаківки і Лебединського, зафіксовані провокації з легкої зброї, а біля Новотроїцького стріляв ворожий снайпер", - зазначив Мотузяник.

Речник додав, що українські військові зафіксували 7 польотів безпілотників бойовиків уздовж усієї лінії зіткнення.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-