СБУ викрила новий канал контрабанди на закарпатській митниці

СБУ викрила новий канал контрабанди на закарпатській митниці

Укрінформ
Канал незаконного переміщення товарів на територію України викрила на Закарпатті Служба безпеки України.

Як встановили оперативники спецслужби, на митному посту «Лужанка» окремі працівники Закарпатської митниці пропускали автомашини з товарами без митного оформлення та без митного контролю, повідомляє прес-група УСБУ в Закарпатській області.

«Співробітники СБ України викрили канал незаконного переміщення товарів через кордон, який «кришували» закарпатські митники. Зокрема, правоохоронці повернули на повторний огляд мікроавтобус, що вже пройшов митний та прикордонний контроль. Під час переогляду правоохоронці виявили понад одну тонну вантажу (одяг, взуття, аксесуари та запчастини до смартфонів), завезеного в Україну без проходження обов’язкових митних процедур», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Наразі щодо даного інциденту, який стався у вівторок, 6 грудня, на КПП «Лужанка», що на кордоні із Угорщиною, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. Контрабанду вилучено. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження проти посадовців Закарпатської митниці, повідомляють у прес-службі СБУ.

Раніше із приводу затримання незаконно оформленого вантажу висловився голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Контрабанда, виявлена співробітниками Закарпатського обласного управління СБУ на пункті пропуску «Лужанка», що на українсько-угорському кордоні, однозначно потрапила в Україну за сприяння митників. Цей факт особисто мене не дивує, оскільки керівництво Закарпатської митниці ДФС було змінене тільки з однією метою – відновлення контрабандних потоків і відправка «данини» з контрабандистів на Київ. Тому й немає жодної реакції з керівництва ДФС, яке раніше бурхливо реагувало на кожну дрібницю, що ставалася на пунктах пропуску в межах Закарпатської області», - сказав Москаль.

Наразі щодо даного інциденту немає офіційних заяв від Закарпатської митниці ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-