Трагедія в Княжичах: лише ГПУ може визначити, хто дав команду на штурм - Троян

Трагедія в Княжичах: лише ГПУ може визначити, хто дав команду на штурм - Троян

Укрінформ
Виконувач обов'язків голови Нацполіції України Вадим Троян заявив, що винного у трагедії, що сталася 4 грудня в селищі Княжичі, має встановити Генеральна прокуратура України, яка наразі проводить допити всіх учасників спецоперації та вилучила всі документи, пов'язані з її проведенням.

Про це він сказав у середу на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наказ на виділення КОРДу і план завдань підписує голова територіального органу - голова територіального органу міста Києва. Хто відповідальний за хід операції і її виконання - він визначає в цьому плані. Даний план знаходиться зараз в Генеральній прокуратурі. І тільки вона може визначити, хто дав команду на штурм», - сказав він.

При цьому Троян зазначив, що «всі силові структури задіювались в порядку постанови слідчого, яка була підписана прокурором».

Троян підкреслив, що наразі Генпрокуратура допитує всіх учасників цієї спецоперації. При цьому він наголосив, що Нацполіція не має зараз «до експертиз і документів ніякого відношення - у нас їх вилучили».

Водночас, відповідаючи на запитання народних депутатів, чи встановлена на сьогоднішній день особа, яка безпосередньо керувала спецоперацією, в.о. голови Нацполіції сказав, що прізвище винного має встановити Генпрокуратура за результатами проведеного досудового розслідування.

«Я розумію, що ви хочете вже почути прізвище винного, але це вирішить Генеральна прокуратура», - звернувся він до членів комітету.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятеро співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Після трагічних подій поліцейські затримали у Києві банду розбійників, на яку правоохоронці чекали у Княжичах. Зловмисники займалися розбійними нападами та пограбуваннями населення в столиці та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-