У Харкові перенесли суд щодо теракту в пабі

У Харкові перенесли суд щодо теракту в пабі "Стена"

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Харкова в справі члена терористичної організації "Харківські партизани" Марини Ковтун, яка підозрюється в організації вибуху в рок-пабі "Стена" в центрі Харкова в листопаді 2014 року, де постраждали 13 осіб, перенесли: суддя зайнятий в іншій справі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Засідання перенесли з тієї причини, що один з суддів зайнятий розглядом іншої кримінальної справи", - відзначили в суді.

Наступне засідання у цій справі, сказали в суді, відбудеться 14 грудня о 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 листопада суд продовжив термін тримання в СІЗО ще на два місяці для Марини Ковтун, яку підозрюють в організації вибуху в рок-пабі "Стена" на вулиці Римарській у Харкові.

Увечері 9 листопада 2014 року біля стійки бару в рок-пабі "Стена" на вулиці Римарській - популярному місці зустрічей учасників АТО -  вибухнув пристрій, начинений болтами і гайками. Постраждали 13 осіб. Як підозрювану в організації теракту, а також - посяганні на зміну меж території України, придбанні і зберіганні зброї і боєприпасів затримано 48-річну керівницю однієї з груп терористичгої організації "Харківські партизани" Марину Ковтун.

Восени 2014 року затримано 12 членів диверсійної групи, причетної до вибухів на Харківщині. В них знайдено відеозвіт про вибух в пабі "Стена".

На одному з судів свідчення проти Ковтун дав член організації козаків, який разом з нею проходив вогневу, тактичну і медичну підготовку в Росії.

Встановлено, що з весни 2014 року Ковтун брала участь у проросійських мітингах у Харкові. Восени вона взяла на зберігання в гаражі цілий арсенал зброї, включаючи гранатомет, автомати, протипіхотні міни.

За словами прокурора Харківської області Юрія Данильченка, вибух у пабі "Стена" - перший теракт у Харкові, вчинений не для залякування, а для вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-