Чиновники миколаївського облавтодору поклали в карман 3 млн з бюджету

Чиновники миколаївського облавтодору поклали в карман 3 млн з бюджету

Укрінформ
Службові особи державного підприємства «Миколаївський облавтодор» заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 3 млн грн.

Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Миколаївській області.

«Працівниками податкової міліції Головного управління ДФС у Миколаївській області виявлено факт привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами державного підприємства «Миколаївський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Правопорушники заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 3 млн грн, що у п’ять тисяч разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян», - йдеться у повідомленні.

У результаті проведених оперативно-слідчих дій встановлено, що службові особи підприємства уклали договори з придбання у фіктивних суб’єктів господарювання товарів та послуг для проведення ремонтних та будівельних робіт автомобільних доріг, які фактично не виконувались.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч. 5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Злочин передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Тривають подальші слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-