"Дорожня карта" мовлення на окуповані території буде за тиждень - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко поставив завдання доповісти йому протягом тижня "дорожню карту" щодо відновлення трансляції українського теле- та радіосигналу на тимчасово окуповані території, зокрема, на окуповану Донеччину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Глава держави заявив у понеділок під час відкриття відбудованої телевежі на горі Карачун під Слов'янськом. 

"Я ставлю завдання, щоб мені доповіли протягом тижня "дорожню карту", коли ми відновимо покриття, щоб мешканці Донецька, Макіївки, Єнакієвого, Шахтарська мали можливість дивитися українські канали. Щоб ми затвердили графіки, і найближчим часом були розпочаті роботи для встановлення передавачів для забезпечення українського мовлення", - заявив Порошенко. 

Коментуючи відновлення мовлення на окупований Донецьк, Президент зазначив, що наразі опрацьовані два альтернативні варіанти: "Ми вже знайшли два альтернативних варіанти, з яких веж буде йти мовлення. Затвердили бюджет, який буде спрямований на будівництво. І я вважаю, що це ключовий елемент перемоги в гібридній війні, яку проти нас розв'язала Росія як держава-агресор".

Глава держави також повідомив, що передавачі для мовлення на Крим також встановлюватимуть на півдні Херсонської області. "Ми поставили завдання. І на території Херсонської області ми будемо встановлювати, у тому числі, недалеко від Чонгара, передавачі для того, щоб мешканці тимчасово окупованого Криму мали можливість безперешкодно бачити українські телеканали", - заявив він.

Порошенко підкреслив, що це відбувається в повній відповідності з українським та міжнародним законодавствами. 

"Ніхто не може забороняти нам робити мовлення на своїй українській землі", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-