Муженко назвав алгоритм врегулювання конфлікту на сході України

Муженко назвав алгоритм врегулювання конфлікту на сході України

Укрінформ
Обговорювати створення демілітаризованих зон, відведення російських військ від лінії зіткнення та їх повне виведення з території України треба з РФ, а не з її маріонетками з "Л/ДНР".

Про це заявив начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко в інтерв’ю Укрінформу.

"Хочу окремо наголосити – розмовляти про будь-яке створення демілітаризованих зон, про відведення російських військ від лінії зіткнення і про їх повне виведення з території України треба з Росією, а не з російськими маріонетками з Л/ДНР. З цими персонажами говорити немає про що – вони безголосі і не мають власної волі", - заявив Муженко.

Він підкреслив, що саме Росія є стороною цієї війни, про що добре знає міжнародна спільнота: "Російська Федерація і має нести всю повноту відповідальності за військові злочини в Україні, за горе й руйнацію на Донбасі. Переконаний, що так воно і буде, врешті решт".  

Говорячи про конфлікт на сході України, начальник Генштабу заявив, що алгоритм його врегулювання "є зрозумілим": "Відновлення контролю над державним кордоном за участі міжнародних спостерігачів, припинення постачання на нашу території військ та зброї Російської Федерації, потім поступовий процес політичного врегулювання".

"Зрозуміло, що певний час на звільнених територіях діятимуть тимчасові цивільно-військові адміністрації, головним завданням яких буде повернути правопорядок і відновити дію органів державної влади. Після того, як ситуація заспокоїться, можна вести мову про вибори на цих територіях України. Не раніше. Адже жодні демократичні механізми просто не працюють під загрозою зброї", - додав Муженко.

Повний текст інтерв’ю з читайте незабаром на сайті агентства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-