У Франківську мітингують за продовження мораторію на експорт кругляка

У Франківську мітингують за продовження мораторію на експорт кругляка

Укрінформ
Під будівлею Івано-Франківської ОДА працівники деревообробної галузі  мітингують за продовження мораторію на експорт лісу-кругляка.

Люди тримають в руках плакати з гаслами "Продаж сировини - вічна бідність", "Ліс гуцулам - експортерам дулю", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пояснення влади щодо скасування (мораторію, - авт.) не витримують жодної критики, адже низка європейських країн ввела його, а у нас хочуть скасувати.  Внутрішній ринок в Україні знищений повністю, а куб деревини лісу є вищим за мінімальну зарплату", - стверджує голова Асоціації деревообробних та лісозаготівельних підприємств Західної України Ігор Соболевський.

За його словами, аби не допустити скасування мораторію сьогодні страйкують підприємства деревообробної галузі, адже це загрожує їм закриттям. Соболевський наголошує, що у випадку офіційного дозволу на експорт лісу "відновити Карпати буде дуже важко".

"Зростання економіки України можливе лише за умови торгівлі продукцією деревообробки, а не сировини", - переконані мітингувальники.

Відомо, що їх вимоги підтримало керівництво Івано-Франківської обласної ради. Під час страйку деревообробники планують ухвалити резолюцію про недопустимість відновлення експорту лісу-кругляка та направити її Президентові, Голові Верховної Ради і Прем'єр-міністру України.

Як повідомлялося, 24 листопада Президент України Петро Порошенко під час саміту Україна-ЄС  в Брюсселі повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини.

У квітні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, яким тимчасово заборонила експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-