Отруєння у Кам'янці: постраждалих уже 141

Отруєння у Кам'янці: постраждалих уже 141

Укрінформ
Кількість постраждалих під час фестивалю в Кам'янці-Подільському від гострої кишкової інфекції зросла до 141 особи, з яких 120 дітей.

Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби України.

"Станом на 30.11.2016 року за інформацією територіальних органів Держпродспоживслужби серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця», що проходив 19-21 листопада 2016 року у м. Кам’янці-Подільському Хмельницької області, внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції за медичною допомогою звернулась 141 особа, у т.ч. 120 дітей та 21 дорослий", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні 45 осіб продовжують лікування в стаціонарних відділеннях за місцем проживання в Івано-Франківській, Київській, Сумській, Миколаївській, Харківській, Черкаській, Чернігівській областях.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що етіологічним чинником спалаху є Shіgella Sonnei. Збудник  Shіgella Sonnei виділено з харчових продуктів; змивів, відібраних на об’єкті виникнення спалаху (готельно-ресторанний комплекс «Ксенія» у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівка  Кам’янець-Подільського району), а також від 43 хворих та 2 контактних осіб.

Проведення протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-