Бойовики активно обстрілюють сили АТО в районі Мар’їнки та біля Азовського моря

Бойовики активно обстрілюють сили АТО в районі Мар’їнки та біля Азовського моря

Карта
Укрінформ
Ситуація на Маріупольському напрямку  - без змін. За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь у бік позицій українських військових, зокрема 5 – із застосуванням важкого озброєння.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Ворожі обстріли з важкого озброєння (міномети і танк) тривають у Мар’їнському районі та біля Азовського моря. По наших позиціях випущено 37 мінометних мін та 5 танкових снарядів. Найбільша кількість ворожих обстрілів припала на Широкине", - зазначив він.

Крім того, за словами Лисенка, продовжують активно стріляти ворожі снайпери: "Як відомо, російське командування прислало на Донбас спеціальних інструкторів з цієї справи".

На Луганському напрямку бойові дії велися в кількох місцях – Станиці Луганській, під Слов’яносербськом та в Попаснянському районі. "Половина обстрілів з боку противника велася з важкого озброєння. Здебільшого збройні інциденти вчора були нетривалими, за винятком останнього вчорашнього обстрілу в Станиці Луганській, який тривав 2 години", - сказав речник, додавши, що всього за добу на цьому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів.

Щодо ситуації на Донецькому напрямку, Лисенко повідомив: "Дві потужні перестрілки відбулися в авдіївській промзоні. Це сталося на світанку та ввечері. Під час обстрілів противник активно застосовував міномети. По наших позиціях випущено 34 міни. Також противник порушив режим тиші на сусідніх позиціях – в Кам’янці та Опитному. А на Світлодарській дузі та під Горлівкою вчора було тихо".

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку зафіксовано 4 ворожих обстріли, зокрема 2 – із застосуванням важкого озброєння.

Фото: Макс Авдеев / «Медуза»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-