Харківський форум

Харківський форум "Українського соціалістичного руху" скасували - СБУ

Укрінформ
Залізничний форум, який 1 грудня в Харкові планував провести "Український соціалістичний рух",  скасовано.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-служби Управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Оперативники СБУ отримали інформацію про проведення в прес-центрі одного з місцевих інформагентств так званого Залізничного форуму, який організовували лідери проросійських громадських організацій з іншого регіону України на чолі з Олексієм Цвєтковим. За наявними даними, справжньою метою вказаного заходу було під прикриттям нейтрального обговорення проблем залізничної галузі підігріти невдоволення населення, дестабілізувати і розхитати ситуацію в Харківському регіоні", - відзначив Абдула.

За його словами, спільно з Харківською ОДА проведено комплекс невідкладних роз'яснювально-профілактичних і стримуючих заходів як стосовно організаторів "форуму", так і стосовно тих, хто повинен був надати майданчик для виступів: "В результаті, цей захід скасовано".

Як стало відомо, вжито  заходів щодо встановлення кола осіб, причетних до спроб дестабілізації ситуації в регіоні.

У четвер, 1 грудня, "Український соціалістичний рух" на чолі з Олексієм Цвєтковим планував на базі прес-центру Kharkiv Today провести Залізничний форум за участю журналістів. Олексій Цвєтков раніше очолював рух "Одеса - за порто-франко", що закликав до створення в регіоні "особливої економічної зони".

Голова Харківської ОДА Юлія Свєтлична зажадала від СБУ розібратися з наміром провести у Харкові форум сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-