Київ проситиме Штайнмайєра та Еро допомогти відкрити КП

Київ проситиме Штайнмайєра та Еро допомогти відкрити КП "Золоте" - Геращенко

Укрінформ
Українська сторона готова запросити на відкриття досі заблокованого КПВВ "Золоте" міністрів закордонних справ Німеччини і Франції, щоб росіяни нарешті дали відмашку ОРДЛО відкрити цей пункт пропуску.

Про це у Фейсбуці повідомила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

"Українська делегація в Мінську ставитиме як першочергові питання безпеки і гуманітарні. Про це міністр Клімкін заявив перед початком переговорів. Українська сторона висловлює обурення фактом невідкриття КПВВ "Золоте", яке заблоковане з березня 2016 року. Міністр заявив, що готовий сьогодні запросити на відкриття КПВВ своїх колег Штанмайєра й Еро. Можливо, хоч так росіяни дадуть відмашку ОРДЛО не знущатися над цивільним населенням і відкрити нарешті цей пункт", - написала Геращенко.

Вона додала, що Україна наполягає на якнайшвидшому звільненні заручників і порушуватиме це питання як ключовий пріоритет.

Окрім того, Україна занепокоєна щоденним порушенням режиму тиші і надасть переконливий фактаж порушень і того, як працює "російський воєнторг" на Донбасі, зазначила Геращенко.

"І ще одна важлива тема - створення з боку РФ екологічної катастрофи на Донбасі, починаючи з водопостачання (Торецьк, що вже тиждень без води), і продовжуючи іншими подібними історіями, які сьогодні підніматиме міністр і українська делегація", - поінформувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-