Чорнобильський фонд «Укриття» фінансували уряди 40 країн - президент ЄБРР

Чорнобильський фонд «Укриття» фінансували уряди 40 країн - президент ЄБРР

Укрінформ
У Чорнобильський фонд «Укриття», який функціонує з 1997 року, за весь час зробили внески уряди 40 країн світу.

Про це на церемонії завершення насування арки на ЧАЕС сказав президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЄБРР дуже пишається тим, що ми завершуємо цей історичний проект. Ми стали розпорядниками Чорнобильського фонду у 1997 році. І вже тоді ентузіазм українського народу поширився на виконавців проекту. Це сталося завдяки великій роботі та відданості багатьох людей з більш як 30 країн. Більш як 40 урядів країн зробили внески у Чорнобильський фонд, надавши майже 7 мільярдів доларів на реалізацію проекту», - сказав Чакрабарті.

Він нагадав, що після насування, яке завершується сьогодні, новий безпечний конфайнмент вводитимуть у експлуатацію протягом наступного року.

«Старе «Укриття» назавжди зникло з наших очей, і ми більше ніколи його не побачимо. У листопаді 2017 року ми передаємо конфайнмент представникам української влади, і їм належить зробити ще дуже багато роботи задля досягнення благородної мети», - наголосив президент ЄБРР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-