В Харкові у пам'ять про Голодомор виклали хрести із запалених свічок

В Харкові у пам'ять про Голодомор виклали хрести із запалених свічок

Укрінформ
Хрести з півтисячі запалених свічок виклали на бруківці Площі Свободи в центрі Харкова учасники масової акції, присвяченої Голодомору 1932-1933 років.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі біля того місця, де колись стояла найбільша в Україні скульптура Леніна, зібралися кількасот городян: дорослі і діти, представники влади, громадських організацій, духовенства. Після спільної молитви пам'яті про жертви Голодомору - в Харківській області тоді від голоду померли до 2 млн осіб - люди виклали на асфальті хрест із запалених свічок. Такий самий хрест викладений і в центральній частині площі.

На площі чергують посилені наряди патрульної поліції. Інцидентів немає.

Зранку представники влади і широкої громадськості поклали живі квіти до пам'ятника жертвам Голодомору, що на в'їзді до Харкова з боку Білгородської області РФ. У скульптурах пам'ятника увічнено образи членів української сім'ї - батьків і дітей, що сумують за загиблими.

Вдень сотні городян пройшли ходом від площі Конституції Сумською до пам'ятного хреста на честь жертв Голодомору в Молодіжному парку, що в центральній частині міста, де відбувся короткий мітинг і покладання квітів та запалювання свічок.

З ранку в місті приспущено державні прапори з траурною стрічкою. На підприємствах і в організаціях з 6-денним робочим тижнем на спомин про загиблих відбулася хвилина мовчання. Проведення розважальних заходів обмежено.

У цю годину в Харківському національному театрі опери та балету ім.Лисенка проходить концерт класичної музики, у тому числі звучить "Реквієм" Верді. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-