На Львівщині порушили справу за незаконну приватизацію газопроводу

На Львівщині порушили справу за незаконну приватизацію газопроводу

Укрінформ
Прокуратурою Львівської області розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної приватизації частини газопроводу ГРС «Винники» - ВО «Іскра» вартістю майже 24 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

«Прокуратурою Львівської області зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.233 КК України, за фактом незаконної приватизації державного майна, а саме частини газопроводу високого тиску ГРС «Винники» - ВО «Іскра» протяжністю понад 8 км та орієнтовною вартістю майже 24 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Як встановлено прокуратурою, зазначений об'єкт газотранспортної системи України, усупереч законодавству, під час приватизації майна державного підприємства «Львівський електроламповий завод ВО «Іскра» наказом Фонду державного майна України був переданий у власність ВАТ «Іскра».

Відтак, зазначені протиправні дії призвели до приватизації частини газопроводу, яким забезпечувалось газопостачання не лише ВАТ «Іскра», а й споживачів двох населених пунктів Пустомитівського району. У подальшому, цей об'єкт інфраструктури відчужено іншій юридичній особі.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено органам Національної поліції у Львівській області та взято на контроль прокуратурою області.

Газопровід ГРС «Винники» - ВО «Іскра» збудовано 1979 року державним на той час підприємством Львівський електроламповий завод ВО «Іскра» за кошти державного бюджету та прийнятий в експлуатацію державною приймальною комісією 15.12.1979.

Згідно з чинним законодавством України, не допускається приватизація трубопровідного транспорту та об'єктів інженерної інфраструктури міст - мережі, споруди, обладнання, які пов'язані з виробництвом і постачанням споживачам води, газу, тепла, відведенням і очищенням стічних вод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-