У Кропивницькому обвалився фасад будинку

У Кропивницькому обвалився фасад будинку

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому вночі впала фасадна стіна одноповерхового житлового будинку.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Кіровоградській області.

"24 листопада о 00:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про руйнування стіни житлового будинку по вул. Тараса Карпи, 51... По прибуттю на місце події чергового караулу аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС в області було встановлено, що в одноповерховому триквартирному житловому будинку сталось часткове руйнування фасадної стіни однієї з квартир", - йдеться у повідомленні.

Травмованих та загиблих в аварії немає, зазначають у Службі.

Попередня причина руйнування – проведення будівельних робіт на цокольному поверсі.

Як повідомили у прес-службі міської ради Кропивницького, у будівлі також зафіксовано обвалення підлоги однієї із квартир до підвального приміщення і пошкодження трубопроводу теплопостачання.

Міська комісія  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна визначила ситуацію, як надзвичайну подію об’єктового рівня. Травмувань та загибелі людей вдалося уникнути, оскільки мешканка квартири №27 вчасно почула небезпечний тріск конструкцій будинку і вибігла на вулицю.

Комісія доручила юридичному управлінню міської ради звернутися до Національної поліції щодо відкриття кримінального провадження за фактом обвалу фасадної частини будинку.

"Станом на ранок 24 листопада територія навколо зруйнованого будинку огороджена, теплопостачання до його помешкань перекрите, електромережі і газопровід не постраждали. Особовий склад аварійно-рятувального загону прибрав цеглу із проїжджої частини дороги, поліція охороняє територію", - поінформували в мерії.

Наразі вирішується питання про надання постраждалим мешканцям тимчасового житла на період відновлення будинку.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-