АТО: щільність ворожого вогню зросла по всьому фронту

АТО: щільність ворожого вогню зросла по всьому фронту

Карта
Укрінформ
В АТО зросла кількість і потужність ворожих обстрілів, бойовики гатять із важкої зброї, переважно з мінометів.

Про це заявив на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"По всьому фронту активізувалися ворожі снайпери. Також у Мар'їнському районі та на приморських рубежах тривають потужні мінометні обстріли з боку ворога. З огляду на систематичне постачання боєприпасів з Росії, щільність вогню противника зросла - по наших позиціях випущено понад 200 мін", - зазначив він.

За його словами, всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 10 - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики порушували "тишу" в Кримському, Новоолександрівці та Новозванівці, розповів речник Міноборони.

"Окупанти застосовували важке озброєння, загальна кількість обстрілів також зросла. Всього вчора на Луганському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння", - сказав він.

Мотузяник додав, що на Донецькому напрямку, як і в минулі дні, бойові дії тривають в основних гарячих точках – Луганському, Зайцевому, Авдіївці, позиції "Шахта Бутовка".

"Ворожі обстріли – тривалі і досить потужні, тому українські війська відкривають вогонь у відповідь. По наших позиціях було випущено 36 ворожих мінометних мін (всі – на Світлодарській дузі). Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння", - зазначив він.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-