Росія пригнала на Донбас черговий напівпорожній

Росія пригнала на Донбас черговий напівпорожній "гумконвой"

Укрінформ
У четвер уранці РФ в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України п'ятдесят восьмого так званого "гуманітарного конвою".

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Оскільки російська сторона в черговий раз здійснила ввезення "гуманітарної допомоги" з порушенням норм міжнародного і національного права та погоджених модальностей, а також враховуючи те, що представники МКЧХ не брали у оформленні участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Загалом з 5.55 до 7.10 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідували дві колони т.з. "гумконвою" у складі 47 автомобілів", - йдеться у повідомленні.

У ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито заповнені продуктами харчування, медикаментами, вживаними теплими речами та обігрівачами. Традиційно автівки слідували напівпорожніми, а їхня кількість не відповідала заявленій у попередній ноті МЗС РФ. У документі йшлося про 40 автомобілів, а через кордон прослідувало 47.

Як повідомлялось, попередній 57-й так званий  "гуманітарний конвой" перетнув кордон 27 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-