За спробу продажу дитини харківській вчительці загрожує 15 років

За спробу продажу дитини харківській вчительці загрожує 15 років

Укрінформ
Київський райсуд Харкова обрав утримання під вартою, тобто, в СІЗО, з заставою в 413,4 тис.грн для вчительки спецінтернату в Харківській області, що підозрюється у спробі продажу 13-річної вихованки установи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Вчительці обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом на заставу в сумі 413,4 тис. грн", - зазначила Дубовик.

На суді, стало відомо, що підозрювана не визнала себе винною і заявила, що її намагаються "підставити".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 листопада 52-річна вчителька Люботинського спецінтернату затримана при спробі продати вихованку закладу: вона вивела 13-річну дівчинку до "покупців" і отримала за неї гроші: 13,5 тис. доларів США. Встановлено, що більше року тому назад вона задумала таким шляхом покращити своє скрутне матеріальне становище. Вчителька знала сім'ю дівчинки, де росло четверо дітей, сама умовила рідних віддати дівчинку в інтернат і вісім місяців шукала покупців для дитини.

Спецоперація по спостереженню за педагогом та її діями тривала 4 місяці. Затримана повідомлена про підозру за статтею, що пов'язана з торгівлею людьми або незаконною угодою відносно малолітньої дитини з санкцією до 15 років в'язниці.

21 листопада глава МВС Арсен Аваков написав в Facebook, що вчителька мала намір продати дівчинку "на органи" і що скоєне заслуговує довічного терміну.

У мережі з'явилося повідомлення чоловіка затриманої - колишнього міліціонера, який  пише, що в 2003 році в їх сім'ї померла дочка-студентка, з чого "розпочалися усі нещастя".

Що стосується 13-річної вихованки інтернату, то, підтвердили в поліції, вона зараз знаходиться у своїй сім'ї, з матір'ю і сестрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-