Бойовики

Бойовики "ЛНР" заблокували відкриття КП у Золотому - нардеп

Укрінформ
Українська сторона виконала всі роботи з облаштування пункту пропуску "Золоте" на Луганщині, проте бойовики "ЛНР" заблокували його відкриття.

Про це народний депутат Ірина Суслова (фракція БПП) повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"...Стала свідком, як такий автомобільний пункт біля міста Золоте не зміг відкритися. З боку України все було технічно готово, але підлеглі «фюрера» так званої "ЛНР" Плотницького заблокували процес. Вони тут переслідують дві стратегічні цілі: з одного боку блокують спілкування українців, які вимушено живуть в окупації, зі своїми родичами на підконтрольних Україні територіях. З іншого - багатіють на монопольній торгівлі продуктами й товарами через свої кишенькові магазини", - написала вона.

Як наголосила нардеп, ділки «руского міра» "намагаються нажитись на бідах людей та блокують їх у межах своєрідного гетто на непідконтрольних Україні територіях". Жителі окупованих територій не можуть придбати ліки, найнеобхідніші товари, отримати необхідні послуги. "Годинами вони стоять в чергах на діючому пункті в Станиці Луганській. При пропускній здатності 2,5 тис. в день його реально перетинають до 7 тис. осіб", – зазначила Суслова.

Раніше Держприкордонслужба поінформувала, що сьогодні з 8 години відповідно до наказу штабу АТО поновилася робота контрольного пункту в`їзду-виїзду «Золоте», що на дорожньому коридорі «Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ». Прикордонники готові були здійснювати пропускні операції, однак бойовики так і не ухвалили рішення про пропуск громадян на цьому напрямку.

Як повідомляося, КПВВ «Золоте» відкрили ще 31 березня, проте через обстріли російських найманців і небажання незаконних збройних формувань забезпечити пропуск громадян, його роботу було призупинено того ж дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-