На Львівському сміттєзвалищі укріплять дамбу біля річки

На Львівському сміттєзвалищі укріплять дамбу біля річки

Укрінформ
Львівські депутати дали дозвіл на початок укріплювальних робіт на дамбі Грибовицького сміттєзвалища.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

«Дамба на Грибовицькому сміттєзвалищі, яка захищає довкілля і насамперед річку Малехівку від інфільтратів, потребує додаткового підсилення. Тому інженерна комісія міськради надала дозвіл ЛКП «Збиранка» на розробку проекту укріплення дамби на озерах з фільтратами. Йдеться про частину дамби, розташовану біля ділянки полігону, де у травні стався зсув сміття», - зазначив директор департаменту Сергій Бабак.

За його словами, наприкінці травня депутати виділили майже 14 млн грн для робіт по укріпленню схилів сміттєзвалища та дамби. Проте зараз ця споруда знову потребує підсилення, адже затяжні дощі підвищили рівень інфільтратів, і на дамбі з`явились проблемні ділянки.

Для попередження переливів інфільтратів планують викопати рів довжиною близько 150 м та глибиною близько 3 м і встановити в ньому гідроізоляцію та дренажну систему.

Усі роботи виконають коштом статутного капіталу ЛКП «Збиранка», і додаткових грошей з бюджету Львова не виділятимуть.

Одночасно  науковці з Львівського національного університету імені Івана Франка та «Львівської політехніки» розробляють методи очистки фільтратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-