СБУ впіймала бойовика

СБУ впіймала бойовика "ДНР", що збирав відомості про бійців добробатів

Укрінформ
Бойовика терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Корж", який прибув на Харківщину для збору розвідувальної інформації, затримала Служба безпеки України.

Про це повідомляє у середу прес-центр СБУ.

"40-річний мешканець Харківської області навесні 2016 року виїхав до Ростовської області (РФ). У тренувальному таборі терористів він навчався тактиці ведення бою, підривній справі тощо. Після завершення спецпідготовки "Корж" перебрався на тимчасово окуповані території та брав участь у бойових діях проти українських підрозділів у складі артилерійського підрозділу терористів, який розміщувався у районі Горлівки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, у жовтні цього року "Корж" повернувся на Харківщину із завданням від російських спецслужб збирати інформацію про особовий склад добровольчого батальйону "Донбас", місце його дислокації і плани переміщення до районів антитерористичної операції. Крім цього терорист мав збирати дані про громадсько-політичну ситуацію у Харківському регіоні, протестні настрої населення і ставлення до влади.

Оперативники спецслужби затримали бойовика-інформатора на території Лозової 19 листопада.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-