Арешт рахунків може залишити Херсонську ТЕЦ без лімітів на газ

Арешт рахунків може залишити Херсонську ТЕЦ без лімітів на газ

Укрінформ
ПАТ "Херсонська ТЕЦ", яке є найбільшим теплогенеруючим підприємством Херсона, через арешт його банківських рахунків може залишитися у грудні 2016 року без лімітів на природний газ.

Про це поінформував у вівторок на засіданні Ради оборони Херсонської області інженер із газозабезпечення ПАТ "Херсонська ТЕЦ" Георгій Розов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші усі рахунки заарештовані. Ми не можемо нічого купити - ні бензину, ні електродів, ні іншого, що потрібно підприємству у цей зимовий період. Більше того, наступного місяця ми можемо не отримати ліміти (на природний газ, який Херсонська ТЕЦ використовує як паливо для виробництва електричної та теплової енергії - ред.)", - розповів Розов.

За його словами, при відсутності лімітів на газ для Херсонської ТЕЦ єдиним виходом для недопущення зупинки підприємства може залишитись несанкціонований відбір газу. Але такий відбір газу може бути зупинений або безпосередньо компанією "Нафтогаз України", або ж ПАТ "Херсонгаз". "Це небалансовий газ. І згідно із законодавчими документами, несанкціонований відбір газу, його вартість лягає на "Херсонгаз", і на нього нараховуються штрафні санкції", - повідомив Розов.

Як він зазначив, банківські рахунки Херсонської ТЕЦ наразі заарештовано виконавчою службою Міністерства юстиції через наявну заборгованість підприємства перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-