Москаль погрожує розформувати тергромаду, якщо та не дасть гроші на медиків

Москаль погрожує розформувати тергромаду, якщо та не дасть гроші на медиків

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв ініціювати розформування Вільховецької об’єднаної територіальної громади, якщо її керівництво, всупереч рішенню суду, не закладе в бюджет кошти на фінансування медичних установ другого рівня.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті губернатора.

"Якщо найближчим часом керівництво ОТГ не профінансує вторинну медичну допомогу, як це передбачено законом, виконавча служба опише майно громади, а я ініціюю через суд питання про розформування Вільховецької об’єднаної територіальної громади як такої, що порушує закон і не виконує рішення суду. Попереджую, що гратися ні з ким не збираюся і ніякої самодіяльності, яка провокує фінансовий дисбаланс, на Закарпатті не допущу", - заявляє Москаль.

Зазначається, що Вільховецька ОТГ всупереч бюджетному законодавству відмовилася виділити отримані з Державного бюджету кошти в Тячівський районний бюджет для фінансування медичних закладів другого рівня. Це, в свою чергу, призвело до виникнення заборгованості по зарплаті у працівників районних медичних закладів, які надають медичну допомогу в тому числі мешканцям Вільховецької ОТГ.

9 листопада Львівський апеляційний окружний суд визнав незаконним і нечинним рішення Вільховецької ОТГ "Про бюджет на 2016 рік" зі змінами й доповненнями, які приймалися протягом 2016 року, і зобов’язав керівництво громади в місячний термін прийняти новий бюджет з урахуванням витрат на медичні заклади другого рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-