Погром на Одеській митниці розслідують як хуліганство

Погром на Одеській митниці розслідують як хуліганство

Укрінформ
Співробітники Малиновського відділу поліції Одеси допитують затриманих учасників погрому будівлі Одеської митниці, вчиненого сьогодні вранці двадцятьма особами.

Як повідомило кореспонденту Укрінформу джерело у правоохоронних органах, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Подробиці будуть відомі до кінця дня.

Тим часом голова одеської ГО "Рада громадської безпеки" Марк Гордієнко повідомив у Facebook власну версію погрому митниці, передусім службового кабінету керівника митниці.

«Зальотне ОЗУ з Києва, прикриваючись камуфляжною формою і гучною назвою «Смерч», вирішило в Одесі кришанути тему горіхів фірмочки «Санрайз». Патріоти Одеси багато разів пікетували митницю, вмовляли писати заяви начальників і заступників, але погроми не влаштовували. Ми собі у себе вдома такого не дозволяємо», - зазначив Гордієнко.

Варто додати, що очолює всеукраїнську раду боротьби з корупцією «Смерч» Анатолій Будник. Всі учасники групи - воїни АТО.

Як повідомлялося, приблизно о 10 год. 40 хв. група людей в кількості 20 осіб, одягнених у камуфляжну форму, увірвалася в приміщення адміністративної будівлі Одеської митниці за адресою: м. Одеса, вул. Гайдара, 21а. При цьому невстановлені особи, завдавши тілесних ушкоджень охоронцю, проникли на другий поверх будівлі, де розгромили один з кабінеті. На місце події негайно прибули співробітники ГУНП в Одеській області й перешкодили розвитку конфлікту. Усіх зловмисників доставлено до Малиновського відділу поліції. Наразі встановлюються особи правопорушників та обставини події.

Як повідомлялося, 17 листопада голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров призначив Олексія Василенка в.о. керівника Одеської митниці ДФСУ. Насіров додав, що у січні 2017 року буде оголошено відкритий конкурс на заміщення вакантної посади керівника Одеської митниці.

Виконувач обов'язків керівника Одеської митниці Василенко працює в системі ДФСУ з 1994 року. Розпочав службу інспектором митного поста "Азовсталь" Маріупольської митниці, пізніше очолив митницю у Вінниці, а в 2014 - в Черкасах. Останнім часом обіймав керівні посади в центральному апараті ДФСУ.

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська та її заступник Семен Кривонос подали заяви про звільнення з посад 14 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-