На сесію Львівської облради принесли суху яличку в труні

На сесію Львівської облради принесли суху яличку в труні

Фото
Укрінформ
Суху яличку у труні принесли 22 листопада на сесію Львівської облради захисники карпатських лісів – активісти громадського руху «Стоп лісоцид!». Цим вони символізували масову загибель дерев від суцільної неконтрольованої вирубки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти озвучили заяву до органів державної влади. Серед вимог: врахування думки громад; повна заборона суцільних рубок; продовження мораторію на вивіз будь-якої необробленої деревини з України; впровадження кримінальної відповідальності за порушення правил господарювання; прозорий продаж деревини; чіткі звіти про насадження нових лісів тощо.

Крім того, учасники акції вимагали  звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності керівників обох обласних лісогосподарських підприємств Львівщини та повний аудит діяльності підприємств «Галсільлісу» та Держлісгоспу, наголошуючи на тому, що попри велику кількість кримінальних справ, вони не доводяться до суду

«Протягом трьох років ми ведемо безуспішну боротьбу із неконтрольованими і незаконними вирубками дерев у карпатських лісах. Спочатку блокували на місцях, лягали під лісовози, потім намагались заручитись підтримкою правоохоронців, проте жодне із кримінальних проваджень, а їх порушено близько 60-ти, не дійшло до суду. Тому ми вдалися до мирної акції під стінами облради»,- зазначив один із організаторів «Стоп лісоцид!» старосамбірський підприємець Василь Курій.

За його словами, активісти із прикрістю побачили, що на противагу їм лісівники організували власну акцію на підтримку вирубок.

 "Ми хочемо, щоб люди мали роботу, але при цьому працювали у законному руслі",- сказав Курій.

Якщо захисників лісу не почують, активісти знову вдадуться до локальних акцій, блокуючи роботу лісгоспів. Термін для наведення порядку в лісовому господарстві вони відвели обласним обранцям до лютого наступного року.

Фото:  Альона Николаєвич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-