АТО: основні бойові дії - на приморських рубежах

АТО: основні бойові дії - на приморських рубежах

Карта
Укрінформ
Найбільш неспокійна ситуація в АТО фіксується на Маріупольському напрямку.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Основні бойові дії тривають на приморських рубежах. Вчора там відбулося кілька мінометних та артилерійських обстрілів, причому всі - у другій половині дня. У Красногорівці окупанти застосували танк та міномети. Ще один мінометний обстріл з боку противник відбувся у Славному - на південь від Мар'їнки", - розповів він.

За словами Мотузяника, всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстріли, зокрема 8 - із застосуванням важкого озброєння. По наших позиціях було випущено 50 мінометних мін та 14 артилерійських і танкових снарядів.

На Луганському напрямку, зазначив речник МОУ, доба розпочалася з ворожого мінометного обстрілу у Кримському, який тривав 10 хвилин. Вже у другій половині дня противник ще двічі порушив режим тиші на цих же рубежах. В інших районах – перш за все в Станиці Луганській та під Попасною - було тихо.

"За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння", - сказав Мотузяник.

Він додав, що на Донецькому напрямку противник порушував режим тиші в Зайцевому та Авдіївці.

"Всі обстріли відбулися у другій половині дня і, як завжди, були тривалими – від 30 хвилин до 2,5 годин. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 4 ворожих обстріли, зокрема 2 – із застосуванням мінометів. По наших позиціях було випущено понад 40 мінометних мін", - повідомив речник Міноборони з питань АТО.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Макс Авдеев / «Медуза»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-