Вчителька продавала ученицю інтернату на органи - Аваков

Вчителька продавала ученицю інтернату на органи - Аваков

Фото
Укрінформ
Викрито 52-річну викладачку інтернату для важких дітей у Харківській області, яка мала намір продати 13-річну вихованку установи на органи.

Так написав у Фейсбуці голова МВС України Арсен Аваков.

"Це нелюд... її спіймали, але вона спокійна... вона з моєї рідної Харківщини... і навіть не дуже занепокоєна, а що, мовляв, такого особливого... Вона громадянка України, їй 52 роки, викладач української мови та літератури спецінтернату для важких підлітків у Харківській області. Вона намагалася продати свою ученицю за 10 тисяч доларів. Підбирала покупця, торгувалася... Пропонувала привести дівчинку в зазначене місце та посадити у машину до покупця. Коли покупець поцікавився здоров'ям дитини, натякаючи, що йдеться про вилучення органів - за 1000 гривень принесла фотографії дівчинки та медичну картку", - пише Аваков.

За його словами, поліцейські отримали інформацію про намір "педагога" 4 місяці тому, відкрили справу і розпочали оперативний контроль та таємну охорону дитини.

"Узяли" продавчиню, пише Аваков, "на гарячому" - коли вона вивела дитину за територію інтернату, привела дівчинку до "покупців" та взяла гроші: "Зараз її допитують слідчі, вона чекає суду з визначенням запобіжного заходу".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 листопада затриманому педагогу інтернату висунуто підозру за статтею, пов'язаною з торгівлею людьми або укладанням іншої незаконної угоди стосовно малолітньої дитини - з санкцією до 15 років ув'язнення.

Фото: Аваков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-