В Одеському аеропорту митники збирали

В Одеському аеропорту митники збирали "данину" - СБУ

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою блокували схему систематичного отримання хабарів працівниками митниці в Одеському міжнародному аеропорту.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що митники обклали «даниною» приватних підприємців, які експортували та імпортували товари через аеропорт. Співробітники спецслужби з'ясували, що «такса» за не складання службовцями адмінпротоколів становила від 50 до 100 доларів США за кожне багажне місце. За попередньою інформацією, за зміну митники «заробляли» до ста тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України, оперативники СБУ задокументували кілька епізодів одержання хабарів митниками в Одеському міжнародному аеропорту. Правоохоронці затримали одного з працівників митниці на робочому місці під час отримання тисячі гривень від комерсанта за безперешкодне вивезення цигарок та м'ясних виробів.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності інших митників, задіяних у корупційній схемі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-