Рятувальники сказали, що саме вибухнуло у будинку в Кривому Розі

Рятувальники сказали, що саме вибухнуло у будинку в Кривому Розі

Укрінформ
Вибух у житловому будинку у Кривому Розі Дніпропетровської області стався через газ.

Інформацію про це підтвердили в Державній службі з надзвичайних ситуацій в області.

За даними відомства, причиною вибуху в будинку по вулиці Тухачевського стало самовільне підключення власника квартири до газової труби.

Водночас у міській поліції поінформували, що за фактом вже розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Правоохоронці поінформували, що квартира була відключена від газопостачання за борги, але на газовій трубі був самочинно вмонтований кран, який пропускав газ. В результаті в житлі виникла газо-повітряна суміш, яка й вибухнула з подальшим загорянням. Слідчі дії здійснює Покровський райвідділ поліції Кривого Рогу.

Потерпілі двоє людей – батько й син – досі у важкому стані в лікарні.

Нагадаємо: у неділю у Кривому Розі стався вибух у квартирі багатоквартирного будинку, було евакуйовано 25 мешканців під’їзду, потерпіли дві людини – 1957 та 1980 років народження. За інформацією з лікарні, в одного з чоловіків опіки обличчя та рук, у другого – голови, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок (обгоріло до 80% тіла).

Міська влада поінформувала, що виділила кошти жителям будинку для відновлення дверей та вікон, які потерпіли від вибуху. Конструкція самого будинку не була пошкоджена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-