На Черкащині створюють

На Черкащині створюють "горіховий центр" вартістю 10 мільйонів

Укрінформ
На Черкащині створюють центр з вирощування горіхів, який цілорічно забезпечуватиме селян роботою. У його будівництво інвестують 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної держадміністрації.

"У селі Вергуни вже наступного року запрацює горіховий центр... Цей горіховий центр – один із перших подібних проектів в Україні. У нього інвестують близько 10 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що в майбутньому центрі планують вирощувати до 200 тис. саджанців горіха щороку. Нині триває активне будівництво теплиць і допоміжних приміщень.

За словами генерального директора агропромислової компанії «Маїс» Сергія Осадчого, горіховий центр працюватиме цілорічно, тобто забезпечуватиме місцевих мешканців не сезонною, а постійною роботою. Тут планують вирощувати саджанці французької, молдавської та української селекції.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, ознайомившись з будівництвом центру, зауважив, що це дуже перспективний проект. "Черкащина має сприятливі умови для вирощування горіхів, це конкурентна експортна позиція. Ми маємо програму розвитку корпоративного руху. У її межах реалізують також проекти з горіхівництва, тому й у цьому контексті пропозиція саджанців від місцевого виробника важлива", - підкреслив очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-