В Івано-Франківську відкрили стіну пам’яті героям Небесної сотні

В Івано-Франківську відкрили стіну пам’яті героям Небесної сотні

Укрінформ
В Івано-Франківську, на фасаді будівлі облдержадміністрації, відкрили та освятили стіну пам’яті героям Небесної сотні. Тут, на сталі, викарбувані їх імена.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головна ідея пам'ятника - це усвідомлення того, що змінилося в нас самих», - говорить автор пам’ятника Володимир Семків.

Після освячення стіни пам’яті героїв Небесної сотні представники влади, громадських організацій, учасники революції Гідності та АТО поклали тут квіти й лампадки. Мати героя Небесної Сотні Романа Гурика, Ірина, подякувала усім небайдужим за «пам'ять, на якій будується історія».

Роман Гурик – 19-річний студент Прикарпатського національного інституту імені Василя Стефаника, загинув 20 лютого від кулі снайпера у скроню на столичному Євромайдані. У своєму останньому дописі на сторінці у соцмережі Роман написав: «Зараз або ніколи. Всі на Грушевського, на смерть». Героя України Романа Гурика поховали у Меморіальному сквері Івано-Франківська, поряд із січовими стрільцями. На його честь в Івано-Франківську назвали вулицю, встановили пам’ятник і меморіальну стелу.

Під час революції Гідності загинули, крім Романа Гурика, також жителі Прикарпаття Сергій Дідич, Ігор Дмитрів, Ігор Ткачук, Богдан Калиняк,  Василь Шеремет, Михайло Костишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-