У центрі Запоріжжя вшановували героїв Майдану

У центрі Запоріжжя вшановували героїв Майдану

Укрінформ
У центрі Запоріжжя, на площі перед будівлею облдержадміністрації пройшов мітинг з нагоди Дня Гідності і Свободи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вшановувати Героїв Майдану на площу, де у кінці 2013 року збирався запорізький Євромайдан, прийшли сотні запорожців, представники органів влади, народні депутати, військові і представники громадськості.

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, поздоровляючи присутніх з річницею початку Майдану, що змінив усю сучасну історію України, зазначив, що ті, хто в 2013-2014 рр. знайшов в собі сили вийти висловити, а потім і відстояти свою громадянську позицію «внесли неоціненний внесок у розвиток сьогодення і майбутнього України».

Народний депутат Ігор Артюшенко (БПП), який раніше очолював громадську організацію «Українська справа», від імені якої подавалися заявки на проведення Майдану в Запоріжжі, нагадав, що люди по всій Україні збиралися на Майдани не лише на знак протесту проти дії «влади Януковича», але і з метою створення в Україні нової європейської держави. І це - та мета, яку ще належить досягти.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв, що віддали свої життя за незалежність України. Біля пам'ятного знаку Героям революції Гідності на площі відбулася панахида за загиблими і покладання квітів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-