В Одесі урочисто відзначили День Гідності та Свободи

В Одесі урочисто відзначили День Гідності та Свободи

Відео
Укрінформ
Урочистим покладанням квітів до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку в однойменному міському парку відзначили сьогодні керівники Одеси та області, представники духовенства й громадськості 3-ю річницю Дня Гідності та Свободи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у церемонії взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, голова обласної ради Анатолій Урбанський, виконувачка обов'язків керівника ОДА Соломія Бобровська, секретар Одесько-Балтської єпархії УПЦ Київського патріархату архімандрит Микита, керівники й активісти громадських організацій.

Учасник Євромайдану Андрій Василюк поклав до підніжжя монумента Тараса Шевченка квіти та фотографії загиблих на столичному Майдані - Андрія Мовчана і Устима Голоднюка.

"День Гідності та Свободи - це перш за все можливість показати всьому світу, що Україна спроможна бути справді самостійною і незалежною державою і відстоювати суверенітет у боях з російським агресором", - зазначив Василюк.

З нагоди доленосної дати прозвучав Гімн України у виконанні військового оркестру, а також пройшла урочистим маршем рота Почесної варти Одеського гарнізону.

Варто зазначити, що о 19 год. біля пам'ятника Дюку на Приморському бульварі відкриється виставка "Під захистом українських військових".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-