У Харкові силовики з вертольотами та бронетехнікою

У Харкові силовики з вертольотами та бронетехнікою "затримали" диверсантів

Фото, відео
Укрінформ
Вертолітна атака і захоплення диверсантів - така програма контрдиверсійних навчань, що відбулися у Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник прес-центру управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Близько 09:15 завершилася перша активна фаза всеукраїнських контрдиверсійних навчань. За сценарієм тренувань, учбова диверсійно-терористична група здійснила збройний напад на військовослужбовців Збройних сил України та співробітників Національної поліції, які несуть службу на блокпосту на в'їзді до Харкова з боку Чугуєва, і захопила блокпост. За рішенням керівника контрдиверсійної операції, начальника Управління СБУ в Харківській області Едуарда Кріцина, до місця диверсійної атаки на вертольоті терміново перекинули підрозділ Національної Гвардії України. Вертоліт здійснював посадку безпосередньо на проїжджу частину траси "Харків-Чугуїв", для чого на кілька хвилин перекривався рух автотранспорту цією магістраллю", - відзначив Абдула.

За його словами, за підтримки бронетехніки операцію з нейтралізації умовних диверсантів проведено успішно.

"Після 14:00 навчання продовжилися у будівлі Харківської ОДА. У них взяли участь понад 500 співробітників поліції, СБУ і Нацгвардії. Силовики відпрацьовували деблокування адміністративної будівлі, захопленої злочинцями. Під час злагоджених дій усі загарбники ліквідовані, будівля звільнена", - додав Абдула.

За його словами, навчання триватимуть до 21 листопада.

Фото: В'ячеслав Мадієвський.

За словами голови Харківської ОДА Юлії Світличної, яка оцінила навчання, силові органи показали, що можуть чітко і злагоджено реагувати на провокації: "Ні у кого більше не виникне бажання їх повторювати".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 квітня 2014 року проросійські елементи захопили будівлю Харківської ОДА і підняли на ній російський прапор. Вже 8 квітня силовики, включаючи вінницький спецназ "Ягуар", звільнили будівлю і закріпили на ній прапор України. На місці заарештовано понад 60 сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-