Аеропорт

Аеропорт "Ужгород" може запрацювати навесні - Омелян

Укрінформ
Є всі шанси, що майже рік закритий для пасажирських рейсів аеропорт "Ужгород" запрацює вже у березні-квітні наступного року.

Таку заяву сьогодні зробив міністр інфраструктури Володимир Омелян в Ужгороді під час робочої поїздки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові у якнайкоротший термін надати сертифікацію для міжнародного аеропорту "Ужгород". Зараз вирішуємо питання з "Аерорухом" - щодо обслуговування польотів. Думаю, що наразі маємо непогані шанси, аби весною аеропорт "Ужгород" уже запрацював. Мова йде про березень-квітень 2017 року. З боку міністерства обіцяю повну підтримку проекту", - сказав  Омелян, проінспектувавши хід робіт із відновлення летовища.

Також він розповів і про подальші плани щодо розвитку інфраструктури на Закарпатті.

"Зараз ми розробляємо новий потяг, який курсуватиме з Угорщини до Мукачева, сподіваюся, що це буде зручно для мешканців регіону. Таку євроколію плануємо відкрити паралельно із запуском аеропорту. Ці кроки дадуть дуже добрі результати і в авіаційному, й у транспортному сполученні", - сказав міністр.

Зі свого боку, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що на наступний рік у бюджеті області передбачені кошти на Ужгородський аеропорт.

"Потрібно заасфальтувати і розшитити злітну смугу, бо наразі її ширини не вистачає для того, аби тут міг розвернутися Боїнг. Тут літали Ан-24 - їм цієї ширини вистачало, але якщо вже робити реконструкцію, то треба передбачати розширення. Також слід закінчити зводити огорожу навколо аеропорту, поруч із яким ліс, бо до минулого року траплялися випадки, коли дикі звірі вибігали на злітну смугу. Наразі звели уже понад 4 км паркану. Потрібно відремонтувати і будівлю аеропорту, забезпечити оновлення диспетчерської бази", - сказав Москаль.

Він також зазначив, що за висновками експертів із МАУ, які досліджували Ужгородський аеропорт навесні, це летовище - найкраще за логістикою.

За словами Москаля, на середину грудня заплановано поїздку та зустріч із представниками транспортного відомства Словаччини - має йтися про вирішення проблеми з диспетчерським супроводом при злеті та посадці літаків в Ужгородському аеропорту. Адже це єдине летовище в країні, на якому при злеті та посадці літаки заходять на територію сусідньої країни - Словаччини.

Сьогодні для відновлення роботи аеропорту є дві основні умови. Перша - це вирішення проблеми з угодою між Україною та Словаччиною на обслуговування польотів літаків над словацькою територією. Друга - це пошук авіаперевізника, який узявся б за виконання регулярних рейсів.

Як раніше повідомлялося, міжнародний аеропорт "Ужгород" припинив роботу у лютому 2016 року. Тоді Державіаслужба призупинила дію сертифіката аеропорту "Ужгород" на обслуговування пасажирських авіарейсів у зв'язку з виявленими в результаті перевірки порушеннями правил безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-