У Фастові арештували екс-ватажка

У Фастові арештували екс-ватажка "Осокінської бригади"

Укрінформ
Прокуратурою Київської області спільно з правоохоронцями затримано громадянина Російської Федерації, екс-ватажка Осокінського ОЗУ, якого у 2008 році було оголошено у міжнародний розшук за скоєння низки злочинів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«У вівторок, 15 листопада, у місті Фастів правоохоронними органами у порядку ст. 208 та ст. 582 КПК України затримано громадянина Російської Федерації, 1969 року народження, якого з 2008 року оголошено у міжнародний розшук у зв'язку із вчиненням низки кримінальних правопорушень, зокрема за бандитизм, здирство, шахрайство, умисне вбивство, незаконне поводження із зброєю», - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, цей чоловік входив до найбільшого злочинного угруповання Рязанської області в 1990-х роках. Чисельність Осокінського ОЗУ сягала близько 200-300 осіб. Одним із прибутків злочинців був незаконний обіг наркотичних засобів.

У 2011 році п'ятнадцятьом членам Осокінського ОЗУ було оголошено вирок та визнано їх винними у вчиненні 34 кримінальних правопорушень. Однак деяким членам ОЗУ вдалося втекти з РФ та переховуватися від слідства.

За клопотанням Фастівської місцевої прокуратури 17 листопада колишньому лідеру організованого злочинного угруповання обрано запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту строком на 40 діб.

Вирішується питання щодо екстрадиції затриманого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-