Львівське сміття збурило три райони міста

Львівське сміття збурило три райони міста

Укрінформ
Громада львівського мікрорайону Рясне виступила проти розміщення на своїй території лінії для сортування сміття та заводу для пресування твердих побутових відходів. Голосуванням під час громадських слухань, які відбулися напередодні увечері, мешканці одноголосно сказали «Ні!» проекту  міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В планах Львівської міськради розмістити на території промзони «Львівхімсільмаш» лінії для сортування сміття та заводу для його пресування. А це означає, що ми отримаємо бруд, сморід, щурів, мух, хвороби та інші «переваги» такого виробництва. Тому ми категорично проти намірів Садового», - зазначила учасниця слухань Наталія.

Такої ж думки дотримуються мешканці мікрорайону Рясне-2,  сіл Рясна-Руська та Білогорща, території яких прилягають до «епіцентру» майбутньої сміттєпереробки.

Жителів територій підтримав голова облдержадміністрації Олег Синютка. Його думку на слуханнях озвучили депутат облради та посадовець ЛОДА.  Вони зазначили, що облдержадміністрація не стала чекати, поки Садовий знайде місце під нове сміттєзвалище, і визначила три земельні ділянки, на які зараз зроблені всі необхідні документи. Жодна з цих ділянок не знаходиться у Львові. І 10 грудня ЛОДА оголосить конкурс на будівництво комплексів по сміттєпереробці. У них має входити сортувальна лінія, полігон для тимчасового розміщення ТПВ та сам сміттєпереробний завод. Впродовж місяця будуть прийматись пропозиції і тоді почнуться роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-