У Галицькому центрі реабілітації для тварин негода зруйнувала вольєри

У Галицькому центрі реабілітації для тварин негода зруйнувала вольєри

Відео
Укрінформ
Сніг у Прикарпатті зруйнував вольєри для поранених тварин у Галицькому центрі реабілітації.

Під тягарем мокрого снігу зірвалися сітки огорож, а металеві опори зламалися як сірники, йдеться у сюжеті "5-го каналу".

«Наразі невідомо, коли тваринам повернуть домівку, бо на відновлення вольєрів необхідні десятки тисяч гривень, а їх у Прикарпатському центрі реабілітації немає. Через стихію без даху над головою залишилися близько 30 птахів шести різних видів. Це лебеді, фазани, качки, куріпки і голуби. Будівля завалилася тоді, коли працівників центру не було на роботі. Через великі дірки у вольєрі деякі птахи втекли до лісу. Без домівки стихія залишила і канюків. Четверо хижаків вимушено живуть в одній невеликій клітці. Їх колишній будиночок тепер світиться дірками», - йдеться у повідомленні.

Пошкодила стихія й огорожу, в якій живуть муфлони та олені. Нині ж керівництво центру має вигадати, як відбудувати домівку для пернатих.

"Якщо на той час, коли ціни були нижчі, сума складала порядку 37 тисяч гривень. Але це було три роки тому. Зараз втричі дорожче буде", – каже директор Галицького національного природного парку Олег Гайдук.

Поки снігопади не відновилися, декілька огорож у Центрі реабілітації планують відремонтувати вже до кінця тижня, а найбільший вольєр для птахів сподіваються відбудувати лише навесні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-