Менеджер банку отримав 11 років за крадіжку вкладу та спробу вбивства

Менеджер банку отримав 11 років за крадіжку вкладу та спробу вбивства

Укрінформ
У Харкові менеджера банку, який заволодів грошима 75-річної клієнтки та намагався її вбити, засуджено до 11 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Червонозаводський районний суд м. Харкова задовольнив вимоги місцевої прокуратури №5 та виніс вирок 29-річному менеджеру одного з банків, який спочатку обікрав 75-річну бабусю, а потім намагався її вбити... Працівника банку засуджено до 11 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та позбавлено права обіймати посади у банківських установах протягом 3 років", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали суть справи.

Банкір протягом тривалого часу обслуговував клієнтку та мав з нею приятельські стосунки. Скориставшись довірливістю вкладниці, він заволодів майже 200 тис. грн її заощаджень. Щоб приховати свій злочин, він вирішив вбити жінку.

У лютому поточного року зловмисник нібито випадково зустрів її на автобусній зупинці і, запропонувавши підвезти до банку, запросив до автомобіля. Натомість завіз її у двір одного з занедбаних будинків та намагався вбити ножем. Жертві вдалося вибити знаряддя злочину з його рук. На допомогу жінці прийшли випадкові перехожі.

Зазначають, що підсудного визнано винним у заволодінні грошовими коштами у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, та замаху на вбивство з корисливих мотивів з метою приховання злочину (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 15, п.п. 6,9 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-