АТО: в ОБСЄ кажуть про

АТО: в ОБСЄ кажуть про "найгарячіший" тиждень з початку року

Укрінформ
Протягом минулого тижня в зоні проведення АТО кількість обстрілів зросла на 160%  порівняно з попереднім тижнем.

Про це під час прес-конференції в Києві заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня кількість порушень режиму тиші, що було зареєстровано Спеціальною моніторинговою місією, перевищила приблизно на 160% ту кількість, що була минулого тижня. Це була найбільша кількість обстрілів з початку року", - заявив Хуг.

За його словами, із загальної кількості  3444 вибухів були спричинені пострілами з танків, артилерії та зенітних установок.

В СММ ОБСЄ особливо вказали на "драматичне зростання використання озброєння, забороненого Мінськими домовленостями" - дві третини обстрілів на минулому тижні були зроблені із забороненого озброєння.

При цьому більшість обстрілів мали місце в районі густонаселених пунктів. Найбільший рівень насильства спостерігачі фіксували в районі Маріуполя, Мар'їнки та Попасної. В Місії наголосили, що протягом минулого тижня було зафіксовано подвоєння смертельних випадків серед місцевого населення, порівняно з минулим тижнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-