На КП «Ужгород» скасували спрощені правила для авто з іноземними номерами

На КП «Ужгород» скасували спрощені правила для авто з іноземними номерами

Укрінформ
Відтепер на КПП "Ужгород" діє нове правило «пересічки»: перетинати кордон на авто з іноземними номерами водії мають за загальними правилами, тобто, заїжджаючи на територію Словаччини. Досі їм дозволялося розвертатися назад після виїзду з української території.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Чопському прикордонному загоні.

«Це не наше нововведення. Це положення із загального правила про перетин державного кордону, якого повинні дотримуватися усі громадяни. Так, раніше на Закарпатті діяла спрощена система перетину кордону на авто із іноземною реєстрацією: водіям дозволялося повертатися на територію України одразу ж, не в’їжджаючи на територію суміжної держави – відповідно, не проходячи там паспортний контроль та митницю. Але щодо саме цього КПП «Ужгород», там увели ці правила через те, що технічно територія КПП збігається із лінією кордону – тобто, не виїжджаючи за неї, виходить, що водії не перетинають кордон, це порушення закону. Але як тільки вони за цю межу виїхали – вони уже на території Словаччини, і повинні проходити контроль за правилами перетину кордону», - пояснила Наталія Єськіна, прес-секретар Чопського прикордонного загону.

В Чопському прикордонному загоні уточнили, що «пересічку» за такою схемою поки ввели лише на КПП «Ужгород». А в прес-службі Мукачівського прикордонного загону підтвердили, що на КПП на їх ділянці кордону діють старі правила «пересічки».

Примітно, що спрощена система перетину кордону на авто із іноземною реєстрацією діє тільки на Закарпатті, в інших прикордонних областях, зокрема на кордоні з Польщею, водії автомобілів з іноземною реєстрацією роблять так звану пересічку, обов’язково заїжджаючи на сторону сусідньої держави.

Наразі в Чопському прикордонному загоні не коментують, чи нововедення щодо «пересічки» на   КПП "Ужгород" стосується акції з блокування кордону «пересічниками», що проходить саме біля цього КПП уже 6-ту добу.

Разом з тим, в ДПСУ зазначають, що акція водіїв ускладнює рух через кордон, тож громадяни вимушені обирати інші КПП для переходу, можливо, менш зручні для них.

Як раніше повідомлялося, 12 листопада на кордоні Закарпаття з Словаччиною розпочалася безстрокова акція «пересічників» - власників авто на іноземній реєстрації. Вони вимагають імплементації Стамбульської конвенції, аби мати змогу їздити на авто із іноземними номерами рік, не роблячи обов’язкових перетинів кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-