У міськраді Львова кажуть, що добровільно віддали ГПУ усі документи

У міськраді Львова кажуть, що добровільно віддали ГПУ усі документи

Укрінформ
У Львівській міськраді вирішили співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури і надали всі документи, які цікавили ГПУ. Тож наразі в жодному з кабінетів обшук не проводиться.

Так прокоментувала ситуацію з візитом слідчих Генпрокуратури до Львівської міськради начальник юридичного управління мерії Гелена Пайонкевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно. Тобто, якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали», - розповіла Пайонкевич.

Коментуючи розміщену на сайті Генпрокуратури новину про те, що працівники Генеральної прокуратури спільно з працівниками Національної поліції проводять слідчі дії в кабінетах Львівської міської ради щодо встановлених фактів зловживання службовими особами міської ради при укладенні тих чи інших правочинів під час реалізації проекту індустріального парку, вона наголосила на чотирьох моментах.

"З цього приводу я хочу сказати про чотири речі. Перше: факт зловживання службових чи не службових осіб може бути встановлений рішенням суду. Станом на сьогодні це питання в жодному суді не розглядалось. Тобто, це є кримінальне провадження, яке до кінця не доведене.

Друге – щодо обшуків, - продовжила Пайонкевич. - Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду міста Києва про проведення обшуку в приміщеннях міської ради. Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Ми всі документи на їхню вимогу їм надали.

Третє: усі ці документи приймалися публічно, - наголосила Пайонкевич, - їх було опубліковано на сайті міськради. Будь-яка фізична чи юридична особа або ж правоохоронні органи мали можливість із ними ознайомитись. І останнє: щодо голландської компанії СТР, яка перемогла при реалізації проекту індустріального парку. Відзначу, що цій компанії у всіх країнах Європи земельні ділянки давали безкоштовно. Тобто, їм міста передавали повністю готові земельні ділянки під реалізацію цих проектів. Та ситуація, яка зараз є, м’яко кажучи не заохочує того, щоб інвестори приходили до Львова з бажанням реалізовувати ті чи інші проекти. Наголошую, що місто є відкритим до співпраці, і всі документи, з якими хочуть ознайомитися правоохоронні органи, будуть невідкладно їм надані», - зазначила Пайонкевич.

За її словами, мерія готова надати всі пояснення, які будуть від неї вимагати. Йдеться про земельні ухвали, конкурсну документацію й оцінку землі. Це все було передано. Це земельна ділянка в Рясне-2 під індустріальний парк, обсягом близько 30 га. Згідно із Законом «Про індустріальні парки», інвестору не може передаватися менша земельна ділянка. Реалізація проекту стартувала у 2013 році, тобто поступово вчинялась низка тих чи інших дій. Був відповідний конкурс, затверджено його результати під час роботи минулої каденції. Ця компанія перемогла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-