АТО: за добу 64 обстріли, військові відкривали вогонь у відповідь

АТО: за добу 64 обстріли, військові відкривали вогонь у відповідь

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби у зоні АТО бойовики здійснили 64 обстріли.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

Зокрема, за його словами, на Луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, з яких 6 - з важкого озброєння. "Бойові дії вчора велися у Станично-Луганському районі (за винятком самого райцентру), у Кримському та під Попасною. У Кримському, Новозванівці, Троїцькому окупанти масово застосовували міномети та гармати. Левова частка обстрілів відбулася зранку – як в світлу, так і в темну пору доби", - сказав він.

На Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, усі - з важкого озброєння.

"Після довгої перерви під вогонь ворожої артилерії знову потрапив наш тиловий район – с. Тоненьке під Авдіївкою. Противник випустив 17 снарядів зі 122-мм гармат. Загинув цивільний", - зазначив спікер АТО.

Крім того, у другій половині дня окупанти неодноразово обстрілювали з мінометів позиції українських військових на Світлодарській дузі та в авдіївській промзоні - було випущено понад 160 мін. "Українські війська відкривали вогонь у відповідь, щоб припинити ці агресивні дії окупантів", - підкреслив Мотузяник.

Під Горлівкою бойові дії вчора не велися.

На Маріупольському напрямку відбулося 43 ворожих обстріли, більше половини - з важкого озброєння.

"Порівняно з попередніми днями противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій з гармат та мінометів. Як завжди, основні бойові дії тривають у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Кількість випущених боєприпасів по наших позиціях іде на десятки. Українські війська ведуть вогонь у відповідь. У Мар’їнці на позиціях ЗСУ поранено 2 волонтерів", - сказав спікер АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-