У Генічеську заперечують поставки газу з анексованого Криму

У Генічеську заперечують поставки газу з анексованого Криму

Укрінформ
Глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов заперечив поставки газу з анексованого Криму.

Про це він сказав у коментарі "Крим.Реалії"

«Вже так забрехалися, хоча б подивилися дані синоптиків - в Генічеському районі зараз плюсова температура. Зараз є навіть вільний залишок газу, ми можемо самі надати допомогу українцям в окупованому Криму, якщо це необхідно. Вони так забрехалися, що вже не знають, що говорити людям, кажуть, що нам необхідна допомога», - заявив глава місцевої адміністрації.

Він також нагадав, що Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який нещодавно відвідав Херсонську область, запевнив, що «в найближчі дні в Кабінеті міністрів буде вирішено питання про стратегію поставок газу в повному обсязі в Генічеський район».

Раніше, 12 листопада, глава підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов запропонував президенту Росії Володимиру Путіну «забезпечити кримським газом українське місто Генічеськ». Аксьонов також стверджує, що в 2016 році з півострова здійснювалися поставки газу в Генічеськ і що виникла заборгованість «Чорноморнафтогазу» в розмірі близько 18 мільйонів рублів.

Компанія «Нафтогаз України» в січні 2016 року повідомляла, що Генічеськ російського газу не отримує і ніколи не отримував, від початку російської окупації Криму це місто забезпечується газом винятково з родовища Стрілецьке, розташованого в Херсонській області біля Арабатської стрілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-