"Пересічники" перекрили дорогу до КП на кордоні зі Словаччиною

Укрінформ
Власники автомобілів з іноземною реєстрацією розпочали акцію з блокування дороги, яка веде до пункту пропуску «Ужгород», що на кордоні зі Словаччиною. 

Про такі наміри активістів Держприкордонслужба України інформувала напередодні, повідомляє прес-служба відомства

"Активісти організували акцію, аби домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України. Для локалізації ситуації на місці знаходяться представники Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

За словами одного із організаторів акції Павла Павлова, мета акції - ще раз звернути увагу влади на проблему «пересічників», урівняти українців у правах із нерезидентами країни із тим, аби мати право ввозити на територію країни для приватного користування авто на іноземній реєстрації й не перетинати кордон щоп'ять днів.

«Зараз іноземці, що заїжджають на територію України на авто з-за кордону, мають більше прав, ніж ми - бо вони можуть користуватися у приватному порядку таким авто рік без перетину кордону, а ми змушені перетинати кордон, робити «пересічку»,  кожні п'ять днів», - сказав Павлов.

Раніше активісти обіцяли безстрокову акцію. Наразі немає інформації про те, на скільки часу цього разу перекриватимуть КПП «Ужгород».

Зазначимо, що минулого разу «пересічники» на Закарпатті кордон перекривали на п'ять дніву вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-