Екс-меру Запоріжжя керівні посади не світять ще два роки

Екс-меру Запоріжжя керівні посади не світять ще два роки

Укрінформ
Суд визнав колишнього голову Запорізької міської ради Олександра Сіна винним у грубому порушенні трудового законодавства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заборонити обіймати посади в органах місцевого самоврядування протягом двох років", - йдеться у рішенні суду.

Санкція ст. 172 Кримінального кодексу України «Грубе порушення законодавства про працю», за якою судили екс-мера, передбачає можливість накладення штрафу, але від цього заходу суд відмовився з огляду на пом'якшуючі обставини.

Сін своєї провини не визнав. У своєму заключному слові, яке він виголосив 7 листопада, підсудний заявив, що справа проти нього є наслідком особистої неприязні колишнього прокурора області Олександра Шацького та має політичне підгрунтя.

Суд політичних мотивів у справі не знайшов.

Моральну шкоду постраждалим суд відшкодовувати відмовився.

Як повідомлялося, у березні 2015 року Сіна було звинувачено у грубому порушенні трудового законодавства: розслідування з’ясувало, що 31 грудня 2014 року міський голова уклав трудові угоди з 19 головними лікарями медичних установ міста строком на три місяці замість 3-5 років, як вимагає законодавство.

Нещодавно призначений на посаду прокурора Запорізької області Валерій Романов назвав притягнення екс-мера до відповідальності за такою статтею "безглуздим", зауваживши в інтерв'ю місцевому телеканалу, що це не є глобальною справою, на яку сподівається громада.

Місцеві ЗМІ неодноразово писали, що Сіна підозрюють у зв'язках з кримінальним авторитетом Євгеном Анісімовим на прізвисько Клоун. У жовтні 2013 р. Анісімова заарештували за підозрою у вчиненні тяжких злочинів, але пізніше перевели під домашній арешт. Анісімов втік, і з того часу перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-