На Львівщині знайшли, куди

На Львівщині знайшли, куди "прилаштувати" сміття

Укрінформ
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка назвав адреси узгоджених із територіальними громадами ділянок під спорудження сміттєпереробних заводів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для розміщення сміттєпереробних комплексів обрали ділянку площею 12,8 га у Яворівському районі; 15 га - у Миколаївському районі неподалік Нового Роздолу; 3 га - неподалік села Брониця у Дрогобицькому районі поряд із місцевим сміттєзвалищем», - зазначив Синютка.

За словами голови ЛОДА, проведено переговори із 26 компаніями, що зацікавлені у побудові сміттєпереробного комплексу. Їхні пропозиції різноманітні та передбачають різні методи переробки сміття. До 10 грудня буде оголошено інвестиційний конкурс.

Як зазначив Синютка, влада не хоче обирати інвестора для побудови заводу кулуарно. Підготовлено усі документи для оголошення конкурсу, розробляється технічне завдання. Крім того, затверджено ділянки для тимчасового складування ТПВ.

Очільник ЛОДА заявив і про вирішення проблеми Грибовицького полігону ТПВ. Щодо його рекультивації розглядаються кілька варіантів, зокрема, пропонується накрити тіло полігону плівкою та землею і проводити збір біогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-