Російський культурний центр у Львові може стати музеєм війни з РФ

Російський культурний центр у Львові може стати музеєм війни з РФ

Укрінформ
Російський культурний центр у Львові зобов`язали до 14 листопада звільнити приміщення на вул.Короленка, яке він фактично безоплатно - за 5 гривень на місяць - займає протягом 26 років.

Про це йшлося під час круглого столу в обласній раді, де обговорювалась подальша доля приміщення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Управління майном спільної власності Львівської облради вимагає від Російського культурного центру до 14 листопада залишити приміщення на вул. Короленка, 1а. Якщо ці приміщення не звільнять добровільно, то облрада подасть до суду позов про примусове виселення», - зазначив заступник голови облради Володимир Гірняк.

За його словами, листи щодо добровільного виселення уже надіслані міській організації «Російського товариства ім. Пушкіна», Російському товариству ім. Пушкіна, земляцтву ленінградців у Львові «Пітер-клуб», Львівській єпархії Української православної церкви святого великомученика Григорія Побідоносця та редакції газети «Русский вестник», які «прописалися» у будівлі.

Якщо ці організації відмовляться добровільно залишити приміщення, тоді Львівська облрада подасть позов до суду. Водночас, поки триватиме розгляд цього питання у суді, облрада планує оголосити серед громадських організацій волонтерів та учасників АТО конкурс щодо оренди цих приміщень.

Учасники круглого столу, серед яких – волонтери та бійці АТО, представники низки громадських організацій запропонували створити після ремонту у вивільненому приміщенні Музей Революції гідності та війни з Росією. Щоб там також діяли конференц-зал, кінотеатр, проводилася психологічна, соціальна адаптація бійців. Волонтери висловили бачення щодо використання будівлі як офісних приміщень для їхніх організацій.

Як повідомлялося, сесія облради, яка відбулася 25 жовтня, постановила  повернути громаді будівлю за адресою вул. Короленка, 1а у Львові, де розміщується Російський культурний центр. У подальшому її планується передати в оренду громадським організаціям учасників АТО та волонтерів.

З цього приводу російська спільнота у Львові звернулися до президента Петра Порошенка по захист від «сваволі депутатів і чиновників Львівщини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-