АТО: окупанти масово застосовують міномети і гармати на трьох напрямках

АТО: окупанти масово застосовують міномети і гармати на трьох напрямках

Карта
Укрінформ
Ворожий вогонь не вщухає по всій лінії "луганського" фронту. Бойовики порушили "режим тиші" у Станично-Луганському районі, під Щастям, поблизу Слов’яносербська, в Попаснянському районі.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Зокрема, в Станиці Луганській ворожий обстріл тривав, з перервою, близько 4 годин", - зазначив він.

За словами Лисенка, у Кримському та околицях, а також під Попасною, окупанти масово застосовували міномети та 122-мм гармати. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння противника – понад 90. Левова частка найпотужніших обстрілів відбулася між 16 та 19 годиною.

Зазначимо, що з огляду на регулярні та систематичні обстріли з боку противника в Станиці Луганській, розведення сил і засобів сторін там поки що неможливе.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку всі вчорашні обстріли з боку противника були достатньо тривалими – від 30 хвилин до кількох годин.

"Противник порушив режим тиші на світлодарській дузі, у кількох місцях під Горлівкою, а також в авдіївській промзоні. Окупанти активно застосовують міномети, випустивши по наших позиціях майже 150 мін", - розповів речник.

Окрім стрільби по українських позиціях, окупанти цілилися по цивільних об’єктах: "Зокрема, кілька ворожих мін розірвалися біля КПВВ "Майорськ". А в Новгородському під обстріл з боку окупантів потрапив житловий квартал". Зруйновано будинок, його мешканець загинув.

Всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

У секторі "М" ситуація – без змін. "Тривають потужні мінометні обстріли по всьому фронту. Окрім традиційних районів напруження – Красногорівки, Мар’їнки та приморських рубежів, різко активізувалися окупанти, що займають Докучаєвськ та Оленівку", - повідомив Лисенко.

За інформацією розвідки, нещодавно туди привезли 5 вагонів з російськими боєприпасами. У відповідь на агресивні дії бойовиків, українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 20 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-